In på upploppet igen…

Det som ursprungligen var tänkt som en infokanal med många korta inlägg har snarare utvecklats till en årlig sammanställning av utförda projekt. Men ofta är det så i livet, man har goda föresatser men når inte ända fram, man får nöja sig med “good enough”.
För närvarande när detta skrivs i slutet på November så laddar vi för en sista kraftansträngning för att knyta ihop säcken för 2014 års säsong. Det som återstår av året är en vända nedför västkusten, till Halland och Skåne, därefter avslutar vi året med lite garantiinspektioner och kajinspektioner i Göteborg och en sista vända till Vattenfall och Sjöfartsverket i Trollhättan.
Något som börjar efterfrågas mer och mer är slutbesiktningar och garantiinspektioner vilket naturligtvis är en följd av alla ständigt ökade krav som skall efterlevas och kontrolleras. För visst är det märkligt att man handlar upp entreprenader på ibland 100 tals miljoner men inte är villig att lägga 20 kkr på att kontrollera att utförandet under vatten överensstämmer med bygghandlingarna.
I år har våra inspektions turnéer fört oss över stora delar av södra Sverige, vi har utfört inspektioner från Älvkarleby i norr till Falsterbokanalen i söder, från Smögen i väster till Nämdö i Stockholms skärgård i öster. Inspektionerna har som vanligt varit mest på broar därefter kajer/färjelägen, kraftverksdammar och slutligen ledningar.
Vi har också genom våra samarbetspartners fått förmånen att jobba med allt flera kommuner, Hitintills har vi utfört inspektioner åt Göteborg, Mölndal, Färgelanda, Trollhättan, Lilla Edet, Karlstad, Kristinehamn, Varberg, Karlsborg, Kristianstad, Eskilstuna, Uppsala, Tierp och Örebro kommuner.
Dessutom har vi haft ynnesten att få åka omkring i Stockholms vackra skärgård och inspektera färjelägen,  men med facit i hand så skulle vi nog valt en annan vecka än den stora ubåtsjaktveckan….

När vi startade företaget 2011 så bestämde vi att förutom inspektionsuppdrag även syssla med kabelläggning.  I år fick vi möjligheten att prova vårt kabelläggningskoncept med en kabelförläggning åt Lerum Energi och det visade sig fungera utmärkt, med snabb etablering och lättmanövrerade pråmar.


Fotot visar våra 2 konceptpråmar ihopsatta till en 60 m2 stor pråm lastad med 2,5 ton dyksläp och en K24 trumma med 1100 meter kabel. Etableringstid 45 min…helt okej.

Om allt går som planerat så kommer vi att vara klara med alla inspektioner och redovisningar veckan före jul och då  ta en välförtjänt julledighet.


Fotot får illustrera ledighet, men visar när Tomas fullföljer sitt anställningskontrakt och ger Conny sin veckovisa fotmassage… kinky?.. .hmm..ja.

 

Därefter går vi in i verkstaden och försöker slutföra nästa stora projekt som är en 7 meter lång arbetsbåt med hytt och eget dyksystem.
Vägen till färdig båt är dock i dagsläget mycket avlägsen…

Fotot visar hur långt vi hitintills hunnit med vårt projekt…och ja…det är en bit kvar.

 

Om vi inte skulle höras innan önskar vi alla en God Jul och ett Gott nytt år,

//js

AKTUELLT


SOCIAL UPDATES

Facebook Status

OAuthException: Error validating access token: Session has expired on Friday, 22-Aug-14 00:26:29 PDT. The current time is Saturday, 24-Feb-18 12:07:34 PST.