Äntligen vår

Likt tre frustande tjurar med rök ur näsborrarna och skrapande hovar har vi stångats mot porten till vår verkstad för att få komma ut och påbörja årets arbete. Tyvärr har kylan och med den det kompakta istäcket hållt oss i ett järngrepp, jobben skjuts framåt och som det är nu kommer vi få jobba hårt fram till semestern för att komma ikapp. Det är nackdelen med den här branschen, jobben och därmed inkomsterna och är liksom inte jämt fördelade över året.
Att vi tvingats hålla oss på vår verkstad är dock inte enbart av ondo, vi har ju faktiskt fått en hel del projekt slutförda.

 

Isen håller Conny i ett järngrepp

 

Viktoria 1 har nu fått en syster med det fantasifulla namnet …….trumvirvel……Viktoria 2.
V1 och V2 kan kopplas ihop till en enhet och vips har man en flytande dansbana på 60 m2 med en bärighet på ca 15 ton. Bruttovikten på detta ekipage är endast 5 ton och de kan transporteras på en lastbil med släp.

Vikbara flottar med stor bärighet

Viktoria 1 och 2, Vikbara pråmar med stor bärighet.

 

Vårt dyksläp har  fått sig lite kärlek i form av en ny 150 meter lång dykslang och våra dykhjälmar har fått sig en genomgång med bland annat nya handtag.Vi har även införskaffat nya kompressorer av modell Atlas Copco SF 4 FF,

150 meter dykslang

150 meter dykslang

Vår maskinpark har kompletterats med nytt bensindrivet hydraulverk och maskiner i form av kärnborrmaskin, borrmaskin, mutterdragare och kapmaskin.
Vi har även investerat i en ny tjockleksmätare av märket Cygnus Dive

Bensindrivet hydraulverk

Bensindrivet hydraulverk

Cygnus Dive, ultraljudsmätare

Cygnus Dive, ultraljudsmätare

Årets inspektionssäsong påbörjades i mitten av Mars, då vi åt ÅF och Trafikkontoret i Göteborg tog ut borrprover i träpålar och rustbäddar i Göteborgs hamnkanal. Dessa skickades till SP i Borås för olika tester och det skall bli intressant att få ta del av resultaten. Därefter var vi på uppdrag av Cowi en vecka i den kungliga huvudstaden för dykinspektion av järnvägsbron över söder och norrström som står inför omfattande reparationer. Efter det har vi hunnit med dykinspektion av ett par mindre broar  åt Reinertsen  samt Fiskebäcks färjeläge åt ScanAkos, Vi har även utfört lite kontroller på Olidans kraftstation i Trollhättan åt Vattenfall inför årets kommande renoveringsarbete.
2013 års säsong har startat….

Dykinspektion av Centralbron över norrström åt Cowi och Trafikverket

Dykinspektion av Centralbron över norrström åt Cowi och Trafikverket

 

Dykinspektion av Centralbron över söderström åt Cowi och Trafikverket

Dykinspektion av Centralbron över söderström åt Cowi och Trafikverket

 

 

AKTUELLT


SOCIAL UPDATES

Facebook Status

OAuthException: Error validating access token: Session has expired on Friday, 22-Aug-14 00:26:29 PDT. The current time is Saturday, 16-Dec-17 16:10:08 PST.